4.5.2024

KELJO

Seitsemäs suuralue, Keljo, pitää sisällään alueen Keljon kauppakeskuksilta miltein Sääksjärven uloimpaan rantaan saakka. Toki Keljossa rantaviivaa muodostaa myös Päijänne. Tutuksi käyneen kaavan mukaan hypätään noin Kompassin tienoilta fillarin kyytiin ja polkastaan puistoihin. Vaikka matka esimerkiksi Sysmälän puistoon on maltillinen, sisältää reitti mäkiä, Keski-Suomessa kun ollaan.


Sysmälä 5,8 km (blogissa/kartalla)

Neulaskankaanpuisto 7,3 km (blogissa/kartalla

Pihapellonpuisto 7,7 km (blogissa/kartalla)

Vuorenrinteenpuisto 8,3 km (blogissa/kartalla)

Sääksvuorenpuisto 8,5 km (blogissa/kartalla)

Sarvivuorenpuisto 9,0 km (blogissa/kartalla)


Vaikka viime kesänä (kesällä 2022) vietimmekin Sääksvuorenpuistossa aikaa useamman kerran, ei Vuorenrinteenpuistosta meinannut saada lapsia ollenkaan lähtemään kotiin, joten nimettäköön se Keljon alueen parhaaksi puistoksi. 

Sääksjärven uimarannalla (kuvassa) olemme käyneet muutaman kerran. Ranta on kiva ja pitkä laituri kaunis! Kartan mukaan alueella on myös kaksi laavua, joissa haaveilen vielä retkeileväni kauniina syyspäivänä.


Kiva olla taas täällä! Jospa toukokuun aikana saisin viime kesän puistovierailut blogiin niin pääsisin sitten tuoreeltaan jakamaan kuvia puistoista. Keljoon on tullut myös yksi puisto lisää, mutta haluan laittaa blogiin puistot aikajärjestyksessä. Palataan siis Keljoon toivottavasti pian!

Lyyti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Raapustahan terveiset! Kommentit julkaistaan tarkkasilmäisen syynäyksen jälkeen.